Oliering af plankeborde

Vi kender vigtigheden af, at bordet skal være nemt at vedligeholde i en travl hverdag. Derfor har vi udviklet en serie af olier tilsat palmevoks, hvilket gør bordet særdeles nemt at holde i en travl hverdag, med alt lige fra småbørn til weekendens gæster.

Når man giver et plankebord olie, så går man rent teknisk ind og mætter træet samtidig med, at man trækker nogle karakterer frem i træet, alt efter valget af oliering.

Når du køber et plankebord fra TRÆFOLK får du selvfølgelig ekstra olie med til dit bord, så du selv kan behandle det efterfølgende. Står du en dag og mangler mere olie, kan du altid kontakte os.

Vælg den rigtige olie til dit plankebord

Når du køber et bord fra træfolk, skal du allerede beslutte, hvilken oliering dit plankebord skal have. Her er det vigtigt at kigge på rummet det skal stå i, samt de møbler du har til at stå i samme rum og selvfølgelig dine spisebordsstole.

En tommelfingerregel hedder, at man skal holde det så simpelt som muligt, altså er ens spisestole naturolieret, så siger reglen at du skal gå efter et bord i samme olie. Man kan dog godt mixe træsorter, så længe man holder det på max 2 (man kan godt have 3 hvis rummet er stort nok til at bære det).

Her skal man så gå ind og kigge på at skabe kontraster mellem træsorterne, så de ikke kommer til at ligne hinanden. Eksempelvis vil man sige, at et bord af valnøddetræ sagtens vil kunne gå godt til spisestole af egetræ med enten hvid olie eller natur olie.

Forskellige typer træ og olieringer - Træfolk

Bemærk altså, at man ved egetræ har 3 valgmuligheder i forhold til oliering af sit bord.

Natur olie
Olien har ingen pigment og egetræet bliver derved naturligt gyldent. Denne olie bruges også som den eneste oliering af valnøddetræ, da man netop vælger denne træsort for dens helt naturlige farve.

Lys olie
Olien har tilsat en lille smule hvid farve, og egetræet bliver derved behersket gyldent.

Sort olie
Olien har tilsat en sort farve og egetræet bliver derved sort med tydelige åreaftegninger i træet.

 

Vil du se hvordan en bordplade ser ud i stor skala, så tag et kig på vores plankebord lige her.

 

Et par super søde og servicemindet…

Et par super søde og servicemindet gutter, som først er tilfredse når man som kunde er tilfreds. Kan varmt anbefales, hvis man vil gerne vil have lave et speciallavet plankebord.

Søren Rask – 19.12.2019

Meget meget smukt bord

Meget meget smukt bord, og man kan mærke den stolthed som Patrik og hans folk lægger i deres arbejde.
En utrolig god process, fra showroom til opstilling i egen stue, tak til Træfolk for et bord, som vi er meget glade ejere af.

Steen – 23.11.2019

Meget tilfredse med vores nye plankebord

Efter lang tids søgen efter det rigtige plankebord, valgte vi et bord fra Træfolk. Vi er bare så tilfredse med bordet, det kunne faktisk ikke være bedre. Brian fra Træfolk er yderst professionel og serviceminded og har igennem hele forløbet overholdt aftaler. Kan varmt anbefale at købe et bord fra Træfolk.

Helle – 27.10.2019

Jeg drømte om et bord….

Jeg drømte om et samlingspunkt for de mennesker jeg holder allermest af og det fik jeg : ) Jeg fik det smukkeste bord og udover det mødte jeg god service, søde mennesker og høj kvalitet – det er hvad der kendetegner min oplevelse med Træfolk. Jeg kan på det varmeste anbefale at handle med Træfolk…

Sara Lygum – 26.03.2019

Alle pengene værd!

Jeg har fået det flotteste plankbord fra Træfolk. Upåklagelig service og kvalitet i højsæde.

Klara Skovlund – 30.04.2019

Flotteste håndværk, kvalitet og super service

Vi har lige fået leveret det smukkeste plankebord. Vi fik super service og god vejledning hele vejen igennem. Vi ønskede et bord, som gerne måtte have tydelige aftegninger i træet – og det har vi fået. Bordet er udført i flot professionelt håndværk. Vi glæder…

Kristina – 18.05.2019

Så flot!

Modtog mit møbel helt uden problemer, og med leveringstid, som lovet. En fin pakke, hvor varen var hel og pæn.
Det er et fint lille sofabord, som er meget smukt udført håndværksmæssigt. Og som på alle måder lever op til mine, ellers…

Lotte Thomasen – 05.07.2019

God kvalitet og service

Jeg havde hørt om Træfolk igennem Instagram, og jeg tog straks kontakt til dem. Jeg har fået speciallavet en egetræshylde på knap 3 meter. Træfolk var hurtige til at svare og behjælpelige med, hvordan den bedst muligt skulle laves, da den skulle gå fra væg til væg. Omkring…

Louise – 11.07.2019

Når skønhed og funktion går op i en højere enhed

Vi er de glade og stolte ejere af et smukt plankebord fra Træfolk, som vi dagligt glædes over. Vi bestilte bordet af Brian, som personligt leverede og opstillede bordet i vores hjem. Bordet er smukt og håndværksmæssigt utroligt…

Martin Lund – 23.07.2019

Super flot bord og god kundeservice. Vi har været meget glade for vores nye spisebord, og vi havde en rigtig god dialog inden vi købte bordet så vi var sikker på vi fik det rigtige bord. Efterfølgene har det også været god service til, at få vejledning til hvordan vi kunne udbedre en skade vi havde lavet på bordet.

Rasmus – 18.10.2019