Oliering af plankeborde

Vi kender vigtigheden af, at bordet skal være nemt at vedligeholde i en travl hverdag. Derfor har vi udviklet en serie af olier tilsat palmevoks, hvilket gør bordet særdeles nemt at holde i en travl hverdag, med alt lige fra småbørn til weekendens gæster.

Når man giver et plankebord olie, så går man rent teknisk ind og mætter træet samtidig med, at man trækker nogle karakterer frem i træet, alt efter valget af oliering.

Når du køber et plankebord fra TRÆFOLK får du selvfølgelig ekstra olie med til dit bord, så du selv kan behandle det efterfølgende. Står du en dag og mangler mere olie, kan du altid kontakte os.

Vælg den rigtige olie til dit plankebord

Når du køber et bord fra træfolk, skal du allerede beslutte, hvilken oliering dit plankebord skal have. Her er det vigtigt at kigge på rummet det skal stå i, samt de møbler du har til at stå i samme rum og selvfølgelig dine spisebordsstole.

En tommelfingerregel hedder, at man skal holde det så simpelt som muligt, altså er ens spisestole naturolieret, så siger reglen at du skal gå efter et bord i samme olie. Man kan dog godt mixe træsorter, så længe man holder det på max 2 (man kan godt have 3 hvis rummet er stort nok til at bære det).

Her skal man så gå ind og kigge på at skabe kontraster mellem træsorterne, så de ikke kommer til at ligne hinanden. Eksempelvis vil man sige, at et bord af valnøddetræ sagtens vil kunne gå godt til spisestole af egetræ med enten hvid olie eller natur olie.

Forskellige typer træ og olieringer - Træfolk

Bemærk altså, at man ved egetræ har 3 valgmuligheder i forhold til oliering af sit bord.

Natur olie
Olien har ingen pigment og egetræet bliver derved naturligt gyldent. Denne olie bruges også som den eneste oliering af valnøddetræ, da man netop vælger denne træsort for dens helt naturlige farve.

Lys olie
Olien har tilsat en lille smule hvid farve, og egetræet bliver derved behersket gyldent.

Sort olie
Olien har tilsat en sort farve og egetræet bliver derved sort med tydelige åreaftegninger i træet.

 

Vil du se hvordan en bordplade ser ud i stor skala, så tag et kig på vores plankebord lige her.

 

Fantastisk håndværk, design og ikke mindst søde og rare mennesker der hjælper og vejleder på bedst vis. Kan kun give dem min bedste anbefaling.
Torben
Fremragende egetræsborde, hvor finish er i top. God vejledning medfølger til vedligeholdelse af bordet.
Anny
Har lige fået leveret og monteret mit nye plankebord fra Træfolk. Er super tilfreds med resultatet og den gode service Brian har leveret. Kan klart anbefale at købe plankebord hos ham. :-)
Mette